Profesyonel Mutfaklar Ve Restoranlar Yönetim Sistemi



 Profesyonel Mutfaklar Ve Restoranlar Yönetim Sistemi

Yönetim Sirküleri

Uluslararası Mutfaklar  Üzerine Örnek RestoranYönetim Sirküleri ve İşletmenin Konsepti;

Bulunmuş Olduğu Şehre, Yaşayan İnsanların Kökenlerine, Yemek Kültürü Seviyesi Ve Ekonomik Düzeylerine, Şehrin Yerli Ve Yabancı Turizm 'dekı Sahip Olduğu Paya, Mevcut Yiyecek Ve İcecek Sektöründeki İşletmelere İşletmenin Kapasitesine, Çalışan Personel Sayısı, Departman Sayısına Göre Görev Dağılımları Ve Sorumluluklara Göre İşletme Sahibinin Özel İstekleri'de Dikkate Alınarak Hazırlanır. "Aşağıdaki Maddeler Standart Değildir" Değişebilir.


Raporlar

Bir otel mutfağının yada restoran mutfağının başarılı olabilmesi için ne tür raporlar hazırlanır? Tecrübeli bir şef çalışan departman şeflerinden hangi raporları ister? İşini takip eden bir mutfak şefi mutfak yönetimindeki çalışmalarını yöneticisine nasıl raporlar verir? mutfaklarda raporlama tekniklerinin hangileri başarılı olmuştur? İşini takip eden bir restoran şefi restoran yönetimindeki çalışmalarını yöneticisine nasıl raporlar verir? otel mutfaklarında kullanılan kaç çeşit rapor vardır? 


Mutfak Yönetimi

Mutfak Personeli  İş Akışı Görev Dosyası Mutfak Yönetiminde Önemli Not;Her işletmenin kendisine göre kuralları vardır. Bu kurallar ilgili restoranın fiziki alanları, departman sayısı, servis sekli, konsepti ve daha birçok konudan dolayı değişir. İş akışı raporları ve personellerin görevleri bu tür etkenler dikkate alınarak tarafımca yeniden yazılarak oluşturulur. Aşağıdaki görev dağılımları Sadece "Örnektir"


Organizasyon Anlaşma Metni

Dışardan Gelecek Organizasyonlar için Özel Kontrat;


Profesyonel anlamda tüm riskleri göz önünde bulundurarak günlük kurallar ile değil, kurumsal prensiplerle kararlar alan ve bu kararlara göre hareket eden işletmeler sürprizler ile karşılaşmaz. 3. Kişilerin hataları kanunlar nezdinde de Organizasyon Anlaşma Metninde ıslak imzaları ile yapmış oldukları anlaşmalar doğrultusunda sorumluluk alanlarındadır. Başkalarının hatası yüzünden İşletmede Yanlışlıkla çıkabilecek bir yangın, herhangi bir elektronik aletlerinin tesisatımıza vereceği zarar, herhangi bir grup yemeğinde davetlilerden birinin istemeyerek'te olsa maddi anlamda restorana verebileceği bir zarar organizasyonu yapan kişinin sorumluluğu altındadır.


Cost - Maliyet

Her İşletmeye Göre "Restoran" Amortisman, Personel, Kira, V.S Gibi Maliyetlerde Dikkate Alarak Yapılacak Hesaplamalar Cost - Maliyet hesapları Sadece Söz konusu İşletmelere Özeldir. Mevcut Yiyecek Ve İçecek Sektöründeki İşletmelere Göre Değişir.


Anket ve Formlar

Her İşletmeye Göre Anket ve Formlardaki ilgili Formlar Maddeler Ve Raporlama Teknikleri Değişir.  Aşağıdakiler Sadece "Örnektir" ihtiyaç duyulan tüm evraklar grafik, tasarımı, hazırlanması ve masrafları has aşçıbaşı Ahmet Özdemir’e aittir. (baskı masrafları işletmeye aittir.)


Çizelge ve Tutanaklar

Restoran ve Otel Mutfaklarlı Yönetiminde Çalışma Çizelgeleri Rapor, Form Ve Tutanaklar Her İşletmeye Gore Ilgili Maddeler Ve Raporlama Teknikleri Değişir Sadece "Örnektir" İşletmenin özelliklerine ve çalışma sitemine göre İşin eksiksiz ve problemsiz yürüyebilmesi için yeni raporlar, tutanak ve formlar düzenlenecektir. Aşağıdaki Çizelge ve Tutanaklar Sadece "Örnektir" ihtiyaç duyulan tüm evraklar grafik, tasarım, hazırlanması ve masrafları has aşçıbaşı Ahmet Özdemir’in şahsi hizmet ekibine aittir. (baskı masrafları işletmeye aittir.)  


Restoran Yönetimi & Restaurant Management

Uluslararası standartlarda Restoran Yönetiminde Önemli Not; Her İşletmeye Göre İlgili Maddeler Ve Raporlama Teknikleri İşletmenin Fiziksel Alanları, Çalışan Sayısı Ve Konseptine Göre Değişir aşağıdaki görev dağılımları Sadece "Örnektir"

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Mutfak Yönetimi

Yeni Restoran Açmak İsteyenlerin En Çok Sorduğu Sorular?

Yeni Bir Mutfak Akımı: Yaşayan Mutfaklar