Kesin Başarı İçin Restoran Danışmanlığı Almalımıyım?

Kesin Başarı İçin Restoran Danışmanlığı Almalımıyım? 

Son zamanların en popüler mesleklerinden biri gastronomi… 2020 yılında gastronomi sektörü Koronavirüs rağmen adeta insanların basını döndürmeye devam ediyor. Kimisi popüler bir meslek olduğu için tercih ediyor gastronomiyi, belki de popüler insanlarla tanısmayı seviyor.

Kimisi şehri tanımanın en iyi yöntemlerinden biri olduğu düşünüyor yeni bir restoran açmayı. Bazı popüler iş insanları ise:
-Zaten her gün misafirlerime yemek ikram etmek için on binlerce lira ödüyorum, en azından kendi misafirlerimi ağırlarım düşüncesi ile şehrin en iyi restoranını açmayı hedefliyor. 

Hatta Restoran açma hayali kuran sayılı girişimcilerden bazıları yiyecek ve içecek sektöründe yasamış olduğu sıkıntılardan kurtulabilmek amacı ile bölgenin en iyi yemek yenilebilecek, misafirlerini kusursuz ağırlayabileceği en iyi Konsepte sahip yeni bir restoran açmayı kendisi için bir sınıf atlama vesilesi olarak görüyor.

Şehrin en iyi restoranını acarken kusursuz bir mutfak istemek elbette düşünülmesi gereken en önemli konulardan birisi. Peki yeni restoranımda en iyi mutfak ekibine sahip olmanın yolları ve bu konuda en çok sorulan sorulardan bazıları nelerdir?

İlk basta söylememde fayda var yeni bir restoran acarken sadece mutfak konusunu dikkate almak doğru değildir. İnsanların yemek yemek yada is konuşmak için geldikleri bir restorandan bastan sona kadar tüm hizmetler kusursuz olmalıdır ve tüm restoran departmanları dikkate alınarak dizayn edilmelidir.

Bu konuda daha önce yazmış olduğum yazıları belki incelemek isteyebilirsiniz;

Kalıcı Bir Restoran Sahibi Olabilmek İçin Dikkat !!!
Yeni Restoran Açmak İsteyenlerin En Çok Sorduğu Sorular?

Ama restoran danışmanlığı ile ilgili olan bu yazımda Restoran Yönetiminde sadece mutfak yönetimi ve Mutfak Danışmanlığı konularında en çok sorulan sorulardan bahsetmek istiyorum.


Yeni restoran açmak isteyen bir çok kişi yapacak olduğu yatırımın karşılığını hem maddi kazanç olarak, hem de yaptığı isten yeni restoranını tercih eden insanların mutluluğu ile mutluluk duyarak manevi boyutta tatmin olmayı hedeflemektedirler.

Bazı girişimcilerin yıllarca biriktirdikleri yatırımı sağlama almak için yiyecek ve içecek sektöründe Danışmanlık Sisteminden faydalanmak istediklerini görüyorum. Özellikle Gastronomi sektöründe Hizmet Alanlarım dikkate aldığımda Bilinçli yatırımcıları gördüğüm zaman açıkçası mutlu oluyorum.

Yeni restoran açmak isteyen profesyonel kişi ya da kurumlar Yiyecek Ve İçecek Danışmanlığı ve İşletmeci Körlüğü konusunda İş Anlaşma Metnimi soruyorlar. Açıkçası çok mutlu oluyorum. Gerçi ben Yönetim Sistemi’mde bu hazırlıklarımı 10 yıl önce yapmıştım ama daha yeni yeni soranlara rastlayınca gastronomi sektörüne daha da güvenmeye başladım. 

Ama yeni restoran açmak isteyenlerin resmi web sitem üzerinden iletişim bilgilerimi temin ederek her şeyden önce -ne kadar para istiyorsun diyenler ’de var. Bu tur yaklaşımlara verdiğim cevap ise:

--önümüzdeki 5 yılım doludur, üzgünüm, demekten kendimi alamıyorum. 
Yani bir insan yeni açacak olduğu restoranda Yönetim Sirkülerini, departmanların nasıl Raporlar vermesi gerektiğini, en önemli konulardan yeni restoranının geleceğini düşünerek;

--madem kendinize bu kadar güveniyorsanız acaba  kusursuz vadettiğiniz restoranınız icin Organizasyon Anlaşma Metniniz, Cost – Maliyet hesaplarınız, misafirler için Anket ve Formlar’ ınız, örnek Restoran Menüleriniz, Çizelge ve Tutanaklar ve Menü Planlamasına dair çalışmalarınız varmı? diye sormaz mı?

Dünyada ileri gelen ve tanınan popüler mutfakların sermayesinin kaynağı olan  insanlığın, imparatorlukların ve medeniyetlerin var olup yok olduğu ispatlanan 15.000 yıllık geçmişi ile Anadolu ve Mezopotamya olduğunu hatırlatarak, coğrafyamızın değerlerini dünyaya tanıtmak ve yasatmak isteyen yabancı özentisinden uzak, kendi kimliğinin ve kültür zenginliğinin farkından olan  girişimciler ile karşılaşma umudunu yaşıyorum.

Coğrafyamızdan ve kültür zenginliğimizden çaldıkları öz değerlerimiz ile dünyada popüler olan mutfaklara niye özeniyorsunuz ki? Onların “aslı” bizim coğrafyamızın mutfağı…  binlerce yıldır bu coğrafyada yasayan dinleri, dilleri, ırkları ve medeniyetleri bir düşünürmüşsünüz lütfen…

Önemli olan bir lezzeti konsepti ve gerçek değerleri ile ortaya çıkararak çağa ve aslına uygun özel bir sunum tekniği ile misafirlere sunabilmektir… kendi kültürünüze vesilesi ile kendinize güvenemiyorsanız size tavsiyem bu işi yapmayınız!!! Kendine özgüveni olmayan gerçek basariyi yakalayamaz. Geçici popülerlik ile Gerçek başarıyı yakaladığını sansa da o sadece bir “saman alevi” edasında yabancı hayranlığı ile bağlantılı gerçek hayatın boşa harcandığı “zaman boşluğu” dur…

Türkiye’de gastronomi sektörünün ve gastronomi turizminin gelişmiş dünya Ülkeleri’nden ve mutfaklarından daha ustun hale geldiği günleri görmek ümidi ile. İlgili Yiyecek Ve İçecek Danışmanlığı ve Mutfak Danışmanlığı konularında hizmet almak isteyen kişi yada kurumlar tarafım ile iletişim bilgilerimi kullanarak bağlantıya geçebilirler...

Yurt İçinde Ve Yurt Dışında İhtiyac Duyan Kişi Ve Kurumlara;
Yiyecek ve içecek alanlarında restoran ve konaklama ve işletmelerine belirtilen konularda Osmanlı ve Türk mutfağı, Osmanlı saray mutfağı, Anadolu mutfağı, Akdeniz mutfağı, menü planlama, konsept belirleme, mesleki eğitim alanlarında uluslararası konumda has aşçıbaşı Ahmet Özdemir olarak;

Yiyecek ve içecek danışmanlığımutfak danışmanlığıişletmeci körlüğüYeni Restoran Açarken Nelere Dikkat Etmeliyim?, Kesin Başarı İçin Restoran Danışmanlığı Almalımıyım?, Menü DanışmanlığıRestoran Yönetimi, Şehrin En İyi Restoranlarına Nasıl Sahip Olabilirim?, Yeni Restoran Açmak İsteyenlerin En Çok Sorduğu Sorular?, Kalıcı Bir Restoran Sahibi Olabilmek İçin Dikkat !!! konularında mesleki eğitim ve danışmanlık hizmetleri vermekteyim. İlgili projeler için mesleki bilgilerime ihtiyac duyan kişi ve kurumlar Türkiye saati ile sabah 10:00 ila aksam 22:00 saatleri arasında tarafım ile İLETİŞİM bilgilerimden bağlantıya geçebilirler...

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Mutfak Yönetimi

Yeni Restoran Açmak İsteyenlerin En Çok Sorduğu Sorular?

Yeni Bir Mutfak Akımı: Yaşayan Mutfaklar